Jak pečovat o pleť

Co nám přidává na věku, i když se o sebe dennodenně staráme? Přinášíme nejčastější kosmetické prohřešky a poradíme jak se jim vyhýbat a jak pečovat o pleť, abyste zářily jako v 20-ti letech!

Zapomínáte se odlíčit

Stokrát opakované klišé, ale hoďte kamenem, pokud jste bez viny! Během dne se nám na obličeji usazuje špína, nečistoty, zůstatky make-upu, krém, maz, toxiny, částečky smogu a prachu. Když půjdete do postele s tímto nánosem, tak se nedivte, když se ráno probudíte s pokožkou šedou jako myší kožich a vráskami jako šarpej. Takže v případě nouze jsou vhodnou alternativou odličovací ubrousky, které zaberou minimum času. Nezapomeňte každý den pleť odličovat a čistit!

Chytáte se na tváři

Kdykoliv během dne si podvědomě saháme na obličej. Pokud máme neumyté ruce, přenášíme si na obličej hodně bakterií. Vědci zjistili, že na jedné ruce jich může být více než 150 druhů. Pokud si saháme na obličej pravidelně, není divu, že se v pozdějším věku na tváři odrazí vyrážky, ekzém, nečistá pleť. Neváhejte a zbavte se tohoto nepříjemného zlozvyku!

Kondicionér si neoplachujete pořádně

I když používáte přípravky na vlasy nejvyšší kvality a nesprávně si je smýváte, vaše pokožka hlavy bude podrážděná, kůže bude škrábat a produkovat více mazu, protože se bude proti alergenům bránit. Celkově bude celý účes působit mdle a těžko a vy budete působit staře. Kondicionér odstraňujte silným proudem vlažné vody a rukama důkladně smývejte vlasovou pokožku. Nezapomeňte, že doba mytí kondicionéru by měla být 3x delší než doba mytí vlasů!

Přeháníte to s peelingem

Peeling dokáže s pletí zázraky. Odstraní odumřelé buňky, vyčistí pleť do hloubky a rozzáří ji. Pokud však peeling používáte častěji než jednou za týden, bude vaše pokožka zbytečně ztenčení, a když bude svítit slunce, rychle na ní vzniknou pigmentové skvrny, které jdou odstranit velmi těžko.

Myjete si obličej obyčejným mýdlem

Pokud používáte obyčejné mýdlo na ruce, to je v pořádku. V případě obličeje je to však hazard. Většina mýdel vaši pleť odmastí a tím podporují vznik vrásek!

Nepoužíváte podkladový lak

Díky zažloutlé barvě nehtů působí nehty neupraveně a hlavně staře. Způsobují to pigmenty z červených a barevných laků na nehty. Ty se vsáknou do porézního povrchu nehtu. Právě díky podkladovému laku tomuto efektu zabráníte.

Nečistíte si kosmetické štětce

Kosmetické štětce jsou oblíbenou líhní bakterií. Pokud se o ně pravidelně nestaráte, můžete mít díky nim podrážděnou a napjatou pokožku. Dokonce můžete dostat alergickou reakci. Rychlým řešením jsou dezinfekční spreje na štětce (např. MAC, Bobbi Brown). Já doporučuji alespoň jednou do měsíce namočit štětce v roztoku vlažné vody a dětského jemného šamponu a důkladně je proprat. Na závěr je déle propláchneme pod proudem tekoucí vody.

Rozčesáváte vlasy umělohmotným hřebenem

Lidský vlas je sice pružný, ale nešetrným způsobem se snadno zničí a přetrhne. Pokud si vlasy rozčesáváte hustým hřebenem, koledujete si o roztřepené konečky vlasů, díky kterým budou vlasy působit starším dojmem, jako ve skutečnosti jsou. Řešením je používání kartáče z přírodních štětin, které jsou pružné a tenké, takže jednotlivé vlasy od sebe dobře oddělí, aniž přetrhly vlasové vlákno.

Kašlete na hydrataci

Představte si svou pleť jako jablíčko. Když je čerstvé je hladké, krásné, napjaté a zářivé. Tvoří ho z velkého procenta voda. Co se ale stane, pokud uschne?

Je svraštělé a plné vrásek a rýh. Stejně je to i s naší pletí. Základem péče o pleť ženy v každém věku jsou hydratační přípravky, které zabraňují ztrátě vody v naší pleti. Jako první vždy používejte koncentrační hydratační sérum!

Nabíráte si krém prsty

Jak jsme již zmínili, ruce jsou semeništěm bakterií, i když krém nabíráte umytými rukama, nikdy nejsou zcela čisté, a tím se do krému dostávají mikroby, které se velmi rychle množí, a z přípravku se tím stává časovaná bomba. Rychleji se zkazí a může způsobit alergickou reakci. Krém tedy vždy nabírejte kosmetickou špachtlí, naneste jej na hřbet ruky a pak ho prsty aplikujte na obličej.

Žádné komentáře:

Okomentovat