Jak pečovat o pleť po třicítce

Jsi ve věku 30 a více? To je úžasné! Jsi mladá, krásná a plná energie. Někdy si však možná nespokojená se svou pletí, při pohledu do zrcadla - máš otoky pod očima, pleť je unavená nebo se ukazují první vrásky? Nepanikařit! Jsi sice ve věku, kdy se proces regenerace v buňkách snižuje a zpomaluje se tvorba kolagenu, ale to neznamená, že si beznadějný případ. Znamená to jen jedno - musíš své pleti věnovat více času. Pokud chceš vědět, jak pečovat o pleť po třicítce, tak určitě čti dál.

Určitě toužíš po tom, aby byla tvá pleť věčně mladá. Proto se o ni starej každý den. Věnuj jí čas - 10 minut ráno a 10 minut večer. Zde je 7 tipů:

1. Pokud nechceš, abys měla ráno oteklou tvář, tak 2 hodiny před spaním nepij žádné tekutiny. Tak se stihnou všechny přebytečné tekutiny z těla dostat ještě před spaním a ráno ti pleť neoteče.

2. Nezapomeň si koupit sérum na obličej. Sérum by mělo obsahovat antioxidant jako například vitamin A, C a E. Sérum aplikuj na pleť vždy před aplikací krému. Buď ráno nebo večer.

3. Věnuj speciální péči oblasti kolem očí. Tato pleť je velmi citlivá a vykazuje známky stárnutí mnohem dříve než jiné části obličeje. Proto je důležité, aby jsi používala krém s vysokým ochranným faktorem proti slunci (SPF 50) právě na tuto oblast. Na oblast okolo očí nepoužívej obyčejný krém. Ty nejsou vhodné pro citlivou oblast očí. Kup si krém s lehkým složením a hydratačními účinky, určený přímo na oblast v okolí očí.

4. Všechny tvé krémy, by měly obsahovat SPF filtr. Ochrana pokožky před UVA a UVB zářením je velmi důležitá. Používej opalovací krém každý den, hlavně v slunečných dnech. Nezapomeň ho použít i na ruce, protože ruce ukazují skutečný věk.

5. Použij peeling 1-2 krát do týdne. Je to proces, při kterém se mrtvé kožní buňky odstraňují a tak se vytváří prostor pro novou vrstvu kožních buněk. Tento proces je velmi důležitý, protože podporuje regeneraci buněk a pomáhá při boji se stárnutím. Pokud máš normální, mastnou, smíšenou nebo suchou pleť, můžeš si dělat peeling pleti 1-2 krát za týden. Pokud máš však velmi citlivou pleť, tak to raději přehodnoť, případně prokonzultuj s kožním lékařem.

6. Dva krát týdně - nejlépe po peelingu, použij masku na obličej s hydratačními účinky.

7. Dopřej si profesionální péči. Jednou za měsíc navštiv kosmetický salon a dej si pleť profesionálně vyčistit a ošetřit.

Nikdy není pozdě začít se starat o svou pleť. Proto nebuď líná a začni čím dříve, pokud chceš stále vypadat mladě a dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat